Følg oss:

Ring oss: 91185645

For godt til å være sant?

Webexpressen.no > Sosiale medier  > For godt til å være sant?

For godt til å være sant?

Av og til dukker det opp tilbud som er for gode til å være sanne, også i nyhetsfeeden din på Facebook. Tilbudene lokker gjerne med produkter i forbindelse med nye lanseringer eller andre kampanjer. Gjerne har det vært iPhone, iPad eller andre duppedingser men nå i det siste også gratis biler som BMW, Audi og Mercedes! Da dukker det opp sider som lover å gi bort alt gratis til deg bare du liker eller deler bildet.

 

bmw-hoax-webexpressen-spam[1]

Disse lokke tilbudene bryter som oftest reglene til Facebook i tillegg til å SPAMME deg og utnytte din godtrohet. Du skal aldri kunne kreve å dele ett innlegg for å vinne noe.

Her er noen retningslinjer fra Facebook:

1. Hvis du bruker Facebook til å kommunisere om eller administrere en kampanje (f.eks. en konkurranse eller et lotteri), er du ansvarlig for den lovmessige driften av kampanjen. Dette gjelder også:
a. de offisielle reglene
b. tilbudets vilkår og kvalifikasjonskrav (f.eks. begrensninger for alder eller bosted)
c. samsvar med lover og regelverk som gjelder for kampanjen og alle tilknyttede premier (f.eks. registrering og anskaffelse
av alle nødvendige tillatelser fra myndighetene)
2. Kampanjer på Facebook må inneholde følgende:
a. Hver deltakers fullstendige frigjørelse av Facebook
b. Erkjennelse av at kampanjen på ingen måte sponses, støttes, administreres av eller har noen tilknytning til Facebook

3. Kampanjer kan administreres på sider eller i applikasjoner på Facebook. Personlige tidslinjer skal ikke brukes til å administrere kampanjer (f.eks. «del på tidslinjen din for å delta» eller «del på tidslinjen til en venn for å få flere vinnersjanser» er ikke tillatt).
4. Vi kan ikke hjelpe deg med å administrere kampanjen, og dersom du bruker tjenesten vår til å administrere kampanjen, godtar du at du gjør dette på egen risiko.

Kilde: Facebook

Du er mest sannsynlig et offer for det som er omtalt som «click» eller «like» farming. Det vil si at de lager en side med ett tema mange liker. Dermed holder de lik og del konkurranser for å få mange likes. Når de har fått mange nok likes selges siden og den forandres til noe helt annet som du aldri vil ha kontroll på hva du har likt.

Les mer om svindelen og spammingen her:
http://www.hoax-slayer.com/bmw-435i-giveaway-like-farming-scam.shtml
http://www.hoax-slayer.com/bmw-like-farming-scam.shtml

– Team Webexpressen –

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.