Følg oss:

Ring oss: 91185645

Beløpet for grensehandelen økes

Webexpressen.no > Nettbutikk  > Beløpet for grensehandelen økes

Beløpet for grensehandelen økes

Vi opplevde stort engasjement fra mange aktører i forbindelse med forslaget om å øke avgiftsfri grensehandel til 500 kroner. Nå er det avgjort og grensen økes til 350 kroner fra dagens 200 kroners grense. Den nye grensen inkluderer frakt og forsikring.

Nrk.no melder om at det i budsjettavtalen mellom regjeringspartiene og Venstre/KrF så har støttepartiene fått gjennomslag for at grensen for momsfri netthandel fra utlandet ikke skal økes til 500 kroner. Forslaget skapte ramaskrik i handelsnæringen, og et samlet arbeidsliv dømte forslaget nord og ned. I budsjettavtalen mellom regjeringspartiene og støttepartiene blir fasiten at grensen økes til 350 kroner, inkludert frakt- og forsikringskostnader. Virke spådde massiv butikkdød og arbeidsledighet i handelsnæringen som en følge av hevingen av grensen for netthandel. Organisasjonen er fortsatt kritisk.

Samfunnspolitisk direktør i Virke, Harald J. Andersen mener en grense på 350 kroner er bedre enn 500 kroner, men at det fortsatt er skadelig for butikker og virksomheter i Norge.

Forbrukerrådets direktør Randi Flesland mener derimot at denne hevingen av grensen for netthandel fra 200 til 350 kroner er godt nytt for forbrukerne.

 

Les mer om saken i denne artikkelen på nrk.no her

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.