Følg oss:

Ring oss: 91185645

Nå straffer Google deg om du ikke har mobilvennlig nettside!

Webexpressen.no > Digital markedsføring  > Nå straffer Google deg om du ikke har mobilvennlig nettside!
Nå straffer Google deg om du ikke har mobilvennlig nettside!

Nå straffer Google deg om du ikke har mobilvennlig nettside!

Av alle som surfer på nettet i dag, surfer over 60% på mobile enheter. Dette er som regel smarttelefoner med mindre skjerm og lavere oppløsning enn hva vanlige nettsider på desktop er beregnet for. Dette var en problemstilling Google tok med største alvor. I 2015 innførte selskapet en rekke nye faktorer som skulle bidra til å gi brukerne av søkemotoren deres en bedre opplevelse.

Skal man bli rangert høyt oppe i søkeresultatet, må man ha en mobilvennlig side med responsivt design. Om du ikke har en nettside som en mobilvennlig vil du bli straffet og ramle nedover på søkelisten. Dette vil  i verste fall føre til store inntekts tap.

Hva er en mobilvennlig nettside? 

Google lanserte i forbindelse med denne annonseringen en tjeneste hvor du kan teste hvor mobilvennlig nettsiden din erI tillegg vil Google vurdere mobilvennlighet på nettsiden på blant annet følgende kriterier:

  • Teksten på nettsiden kan leses uten å zoome inn og ut.
  • Man unngår bruken av programvarer som ikke kan brukes på mobile enheter, som Flash.
  • Innholdet på nettsiden blir tilpasset skjermen slik at brukeren ikke trenger å «scrolle» horisontalt eller zoome.
  • Linker på nettsiden blir plassert langt nok fra hverandre slik at man enkelt kan trykke på riktig link

Det hjelper derfor ikke lenger at nettstedet ditt har et fint design. For å sjekke ut om nettsiden din er mobilvennlig etter Googles krav, kan du gå til Google Mobilvennlig-test.

Google-straffer-deg

Spiller det egentlig en så stor rolle?

En mobilvennlig nettside vil ifølge Google ha en signifikant effekt på søkeresultatet. I tillegg vil nettsider som er mobilvennlige også bli markert som nettopp det, mobilvennlige. Om nettsiden din ikke er mobiltilpasset enda, er det på tide å gjøre det nå!  Om du er usikker på hvordan du skal gå videre for å fortsatt sikre deg god trafikk fra Google, bør du ta kontakt med oss. Vi hjelper deg med smarte måter å nå dine kunder på gjennom å fokusere på moderne og responsive nettsider som er mobilvennlige.

Kontakt oss for en prat med en SEO-expert eller for å vite hvilken SEO løsning som passer best for deg!

Kilde: developers.google.com, digi.no

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.