Følg oss:

Ring oss: 91185645

Personvern eksterne sider

Personvernerklæring
Vår personvernerklæring forklarer hvordan og hvorfor vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi tar hensyn til personvernet.

Vår personvernerklæring forklarer hvordan og hvorfor vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi tar hensyn til personvernet.

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en fysisk enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse eller IP-adresse.

Enhver innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering av personopplysninger kalles behandling av personopplysninger. All behandling av personopplysninger i Norge er underlagt personopplysningsloven, og Datatilsynet fører tilsyn med loven.

Når du bruker våre digitale tjenester, eksempelvis når du besøker våre nettsider eller bruker en app, vil vi samle inn informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem.

Informasjonen inkluderer følgende ved bruk av våre apper:

Brukerinformasjon
Dette er informasjon som autentiserer deg som bruker, og som lagrer hvilke rettigheter du har til å se på innholdet og hvilke brukerkontoer som benyttes for å sikre tilgangen.
Aktivitetslogger
Dette er informasjon om bruk av tjenesten. Informasjonen inkluderer for eksempel hvilke utgaver/artikler du leser, informasjon om dato og tid, nettlesertype/type enhet, språkinstillinger, IP-adresse og annen teknisk informasjon. Informasjonen inkluderer følgende ved besøk på våre nettsider:
Enhetsinformasjon
Dette er informasjon om enheten (for eksempel en datamaskin, mobil eller nettbrett) du bruker når du benytter våre tjenester, som hva slags enhet du har, operativsystemversjon og skjermstørrelse. Opplysningene gjør blant annet at vi kan tilpasse visningen av innholdet vårt til den enheten du benytter.
Posisjonsinformasjon
Når du bruker våre tjenester, vil vi benytte IP-adressen din til å finne ut hvilket land og fylke/kommune du besøker oss fra. Dersom du bruker en app og har aktivert stedtjenester for app-en, vil vi også kunne få en mer detaljert lokasjon basert på GPS-data eller nettvarder (beacons). Vi vil kun innhente detaljert lokasjonsinformasjon hvis du har godtatt dette. Opplysningene brukes hovedsakelig til å gi deg geografisk tilpasset innhold, som redaksjonelt innhold og annonser for ditt nærområde.
Aktivitetslogger
Våre tjenerlogger registrerer detaljer om hvordan du bruker tjenestene våre, for eksempel hvilke av våre nettsider du besøker. I tillegg lagres informasjon om dato og tid, nettlesertype, språkinnstillinger, IP-adresse og annen teknisk informasjon. Hvis du klikket på en lenke for å komme til våre nettsider, eksempelvis etter et søk hos Google, registrerer vi også informasjon om nettsiden du kom fra. Sistnevnte gjør blant annet at vi kan forbedre vår synlighet på internett og optimalisere egne annonsekampanjer.
Informasjonskapsler og liknende teknologier
Når du bruker våre tjenester, vil både vi, våre samarbeidspartnere og annonsører samle inn og lagre informasjon gjennom informasjonskapsler (cookies), nettpiksler og/eller lokal nettleserlagring. Teknologien brukes blant annet til å gjenkjenne din enhet, til å lagre innstillinger og til målrettet annonsering. Du finner mer informasjon om hvordan vi bruker teknologiene i avsnittet «Lagring av informasjonskapsler og lignende teknologier» nedenfor eller på vår side om Cookies

Når du publiserer innhold på våre sider:
Når du publiserer innhold på våre tjenester, for eksempel hvis du deler en matoppskrift med våre brukere eller diskuterer på et forum, vil vi lagre og publisere dette innholdet. Avhengig av utformingen av tjenesten vil slikt innhold kunne være offentlig tilgjengelig for alle internettbrukere, og innholdet kan også bli publisert hos andre tjenestetilbydere, forutsatt at du har godtatt slik publisering (eksempelvis på Facebook).

På diskusjonsforum og andre steder der du publiserer innhold må du normalt registrere en e-postadresse, et passord og et brukernavn for å kunne administrere kontoen og innleggene dine. Ut over dette er det opp til deg selv å bestemme hvor mye informasjon du vil publisere om deg selv. Opplysninger om deg og eventuelt innhold som du publiserer blir brukt til å levere og administrere den aktuelle tjenesten, som å håndheve eventuelle forumregler.

Hvis det er fare for noens liv og helse eller ved alvorlige straffbare handlinger, forbeholder vi oss retten til å forsøke å spore en avsender gjennom e-postadressen og andre tekniske spor, samt å formidle informasjonen til politiet eller andre offentlige instanser.

Tredjepartsleverandører:
Vi benytter analyseverktøy for å samle inn informasjon om hvordan våre tjenester blir brukt. For eksempel måler vi antall besøkende, hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge et besøk varer og lignende.

Statistikk om brukere og trafikk brukes vanligvis i aggregert form, slik at ikke statistikken inneholder noen form for informasjon som kan knyttes direkte til deg som en identifisert person.

Informasjon om bruk av produktene kobles likevel med personopplysninger i enkelte sammenhenger for å kunne gi deg som bruker god kundeservice og målrettet kommunikasjon, for eksempel i vårt kundeadministrasjonssystem og i analysesystemet for salgssider. IP-adresser og lokasjondata benyttes til å lage statistikk basert på geografiske kriterier. Les mer om vår bruk av analyseverktøy og cookies på vår side for Cookies.

Cookies
Vi bruker informasjonskapsler / cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til.

Lagring av cookies / informasjonskapsler
Våre tjenester bruke ulike typer teknologier for å gi deg en best mulig brukeropplevelse og relevant innhold.

Vi bruker dette blant annet til å kunne telle trafikk på nettsidene våre, vite hvordan brukerne bruker tjenestene våre, beholde kontekst ved eksemplevis innlogging eller lagring av innstillinger på våre tjenester.

Vi kan bruke flere slags teknologier for lagre informasjon i din nettleser.

Eksempler på slike teknologier er informasjonskapsler (cookies), enhets- og annonseidentifikatorer, pikseltagger (piksler) og nettleserlagring.

Informasjonskapsler (cookies) er en liten fil med små tekststrenger som sendes til din nettleser eller enhet når du besøker et nettsted. Dette gjør at nettstedet kan gjenkjenne din nettleser eller enhet neste gang du besøker nettstedet. Informasjonskapsler kan lagre brukerinnstillinger som språkinnstillinger eller påloggingsinformasjon, identifikatorer og annen informasjon. Gjennom innstillingene i nettleseren kan du både fjerne gamle informasjonskapsler og forhindre at nye blir lagret.
Pikseltagger (piksler) er gjennomsiktige bildefiler som blant annet gjør det mulig å lese og lagre informasjonskapsler, samt overføre informasjon til oss eller våre samarbeidspartnere. Informasjonen omfatter typisk IP-adressen til en enhet, tidspunkt og nettsiden hvor pikslene blir vist, en ID tilknyttet nettleseren eller enheten og typen nettleser som blir brukt.
Nettleserlagring er teknologi som gjør det mulig for et nettsted eller en app å lagre og hente frem data på din datamaskin, mobiltelefon eller annen enhet. Som eksempel kan nevnes hurtigbufring og lokal lagring i HTML5. Slik teknologi brukes gjerne dersom enheten eller nettleseren ikke kan lagre informasjonskapsler eller for å gi deg økt sikkerhet og kontroll med informasjonen som lagres.

Vi bruker slik teknologi til blant annet å:

Beholde konteksten når du navigerer på nettsidene våre, eksempelvis etter innlogging eller ved bestilling av tjenester
Gjøre det mulig å bruke spesialfunksjoner som lagring av innstillinger, interessante artikler eller ulike former for varslinger
Samle statistikk og analysere bruken av nettsidene, herunder beregne og rapportere totalt antall brukere og trafikk
Gjenkjenne din enhet og registrere atferd på egne nettsteder og tjenester slik at vi kan:
tilpasse innhold på våre nettsider og tjenester basert på din atferd og preferanser
bygge segmenter og målgrupper for annonsering
målrette annonser, herunder redusere annonser som er irrelevant for visse målgrupper/brukere
måle effekten av annonsering, herunder gi informasjon om du har blitt vist en annonse og resultatet av visningen (eksempelvis at du klikket på en annonse eller kjøpte et produkt)

Om tredjeparters bruk av teknologien
På våre tjenester leveres det ofte innhold fra tredjeparter som samarbeidspartnere, annonsører og eksterne tjenestetilbydere. På samme måte som oss kan disse aktørene bruke teknologien for å registrere statistikk, atferd, levere personalisert innhold og reklame, samt for å levere tredjepartsfunksjoner som å ”like” eller dele noe på sosiale medier.

Hvilke tredjeparter som er tilstede på en gitt nettside varierer, og for en fullstendig og oppdatert oversikt anbefaler vi at du bruker verktøy som Ghostery eller Disconnect.

Nedenfor finner du en oversikt over de mest vanlige tredjepartene som kan være tilstede på våre nettsider, hva slags rolle(r) de har og hva slags data som typisk samles inn.

Annonsering
Analyse
Tredjepartsfunksjoner
Hvis du vil vite mer om hvordan disse eller andre tredjeparter bruker teknologien, kan du klikke på lenkene over, som også viser til tredjepartenes personvernerklæringer.

Kontakt oss
Hvis du har noen spørsmål om vår behandling av dine personopplysninger kan du kontakte oss