Følg oss:

Ring oss: 91185645

Ikke la deg lure

Webexpressen.no > Sosiale medier  > Ikke la deg lure

Ikke la deg lure

Det er bare tull! Ikke la deg lure av bløffen på Facebook

Du har helt sikkert lagt merke til denne meldingen i det siste – for den florerer på Facebook! Venner og kjente legger ut en lengre tekst som skal beskytte rettighetene til egne bilder og privat informasjon. Det starter gjerne med setningen «På denne dagen, som svar på de nye Facebook-retningslinjer …».

«Dessverre hjelper ikke de statusoppdateringene på noen annen måte enn at man uttrykker frykt for at Facebook på ulike vis utnytter folks personlige informasjon og eiendeler», sier Finn Lützow-Holm Myrstad i Forbrukerrådet.. –

Han har følgende tips: Forbrukerrådets tips til folk er at de sjekker personverninnstillingene sine og passer på at profilen, statusoppdatering og bilder ikke er tilgjengelig for flere enn du selv ønsker. Overraskende mange nordmenn har fortsatt åpen Facebookprofil og åpen informasjon kommer fort på avveie og kan misbrukes. Videre kan folk for eksempel bruke to nettlesere, en hvor de er logget på Facebook og epost, og en annen hvor de gjør resten. Surfing i privatmodus vil også hjelpe noe for å sikre at ikke for mye informasjon kommer på avveie. Men dessverre er det vanskelig å beskytte seg fullt ut.

500xfacebook-bloff-tull-marketing-ehandel-webexpressen[1]

Forbrukerrådet skriver at Facebook den 26. november 2014 varslet at de skal gjøre endringer i brukervilkårene. «Vi hjelper deg med å forstå hvordan Facebook fungerer, og hvordan du tar kontrollen over informasjonen din», heter det fra selskapet. Det er selvfølgelig bra at selskapet informerer bedre. Samtidig endrer dette ikke hvordan Facebook opererer. Selskapet utvider stadig metodene sine for å samle informasjon om oss. At du nå i større grad skal kunne velge bort reklame, betyr i denne sammenhengen lite. Facebook har blant annet startet samarbeid med store, amerikanske datainnsamlingsselskaper, som gir selskapet muligheten til å få informasjon om din aktivitet også utenfor Facebook. I tillegg samler selskapet informasjon om det meste du gjør på internett, så lenge du ikke har logget ut.

500xfacebook-vilkaar-tommel-ned-webexpressen[1]

Les mer på Les mer om dette på Side 3 og mer om Facebook sine endringer av vilkår på Forbrukerrådet

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.